دسته‌بندی رمز ارز‌ها + معرفی دسته‌بندی‌های اصلی

همه انواع ارزهای دیجیتال را می توان طبق ویژگی های مختلف به دسته های متنوعی تقسیم کرد. برخی در پاسخ به این سوال که “چند نوع ارز دیجیتال وجود دارد”، تنها دو نوع توکن و کوین را در نظر می گیرند که برای توزیع معتبر هستند، اما به عقیده برخی دیگر، ارزهای دیجیتال را می توان بر اساس اکوسیستم های موجود یا بلاک چین طبقه بندی کرد. مثلا اتریوم Tron، Optimism و سایر زنجیره‌ها و همچنین کاربردهایی در زمینه ‌های خاص مانند بازی‌ ها، دیفای و متاورس و بسیاری موارد دیگر می توان در گروه های مختلف قرار داد. نکته مهم در مورد این طبقه بندی ها این است که از بسیاری جهات همپوشانی دارند و حتی ارزهای دیجیتال را می توان در چند دسته طبقه بندی کرد. در این مقاله کامل ترین لیست دسته بندی رمز ارز ها را به همراه نمونه هایی از هر نوع بررسی می نماییم.

چند ارز دیجیتال داریم؟

چند ارز دیجیتال داریم؟

قبل از ارائه لیستی از انواع ارزهای دیجیتال، ابتدا موضوع : “چند ارز دیجیتال داریم؟” را بررسی خواهیم کرد بر اساس وب سایت کوین مارکت کپ، در عصر حاضر بیش از 2 میلیون ارز دیجیتال با ارزش کل 1.6 تریلیون دلار در بازار وجود دارد. البته، این اعداد ارزهای رمزنگاری شده لیست شده در کوین مارکت کپ هستند و حتی ممکن است موارد دیگری نیز موجود باشند که هنوز وارد سایت نشده باشند.

در نهایت، هر روز با ترند شدن یک رویداد جدید، شاهد انتشار سکه ها و توکن های جدید هستیم. به عنوان مثال، اخیراً بازار کوین هایی تحت عنوان میم بسیار داغ بوده و ظهور توکن‌ هایی مانند پپه در بازار غوغایی ایجاد کرده است. بنابراین، تعجبی ندارد که این تعداد روزانه در حال افزایش باشد.

ارزهای دیجیتال به چند دسته اصلی تقسیم می‌شوند: رمزارزهای پایه مانند بیت‌کوین و اتریوم که بیشترین استفاده را دارند و به عنوان ذخیره ارزش یا وسیله مبادله شناخته می‌شوند، استیبل‌کوین‌ها مانند تتر که به پشتوانه دارایی‌های واقعی ارزش ثابتی دارند، و توکن‌های کاربردی که برای اجرای پروژه‌های بلاکچینی استفاده می‌شوند. اسکریپت صرافی ارز دیجیتال به نرم‌افزارهایی گفته می‌شود که برای راه‌اندازی صرافی‌های آنلاین طراحی شده و به خرید و فروش و مدیریت دارایی‌های دیجیتال کمک می‌کنند. این اسکریپت‌ها با پشتیبانی از دسته‌بندی‌های مختلف رمزارزها، امکان تراکنش امن و سریع را فراهم می‌کنند.

هر روز به تعداد ارزهای فهرست شده در این پلتفرم اضافه می شود.

و در بازار تتری و تومانی می توانید پروفایل کاربری خود را مشاهده کنید و معامله های آنها را به سرعت (فروشگاه) و حرفه ای (همتا به همتا) انجام دهید.

انواع ارز های دیجیتال

 

ارزهای دیجیتال را می توان به چند جنبه تقسیم کرد. به عنوان مثال، از نظر نوع فناوری بلاک چین استفاده  شده جهت ساخت، کاربردها، روش های ارزیابی و بسیاری از جنبه های دیگر. اما در این مطلب ارزهای دیجیتال را به 13 دسته تقسیم می کنیم و هر گروه را با ذکر چند مورد از معروف ترین ارزهای آن به طور جداگانه معرفی می نماییم.

12گروه ارزهای دیجیتال عبارتند از:

  • رمز ارز های برنامه ای
  • رمز ارز های کلاسیک
  • دارایی های دیجیتال کاربرد پذیر
  • ارز صرافی ها
  • رمز های حوزه متاورس و بازی
  • ارز های حوزه مالی غیر متمرکز
  • ارز های دیجیتال دارای ارزش ثابت
  • توکن غیر قابل معاوضه
  • ارزهای وب سه و خدمات آنلاین
  • توکن های بی هدف یا شت کوین
  • کوین های حریم خصوصی
  • ارزهای دیجیتال اینترنت اشیا

ابتدا و برای درک مفهوم کلی ارزهای مجازی، لازم است توضیح خاصی از ارزهای فیات ارائه شود. فرض کنید می خواهید یک فنجان قهوه بخرید. شما چه از پول نقد و چه از کارت اعتباری استفاده کنید، از پول فیات استفاده می کنید. ارزهای فیات یک وسیله قانونی مبادلات مالی می باشند و مورد اعتماد دولت ها هستند. از ارزهای فیات می توانیم دلار، پوند، یورو و ین را عنوان کنیم.

مجموعه ای از ارزهای صادر شده توسط ایالات متحده، بریتانیا، اتحادیه اروپا و ژاپن.

تفاوت ارزهای فیات و ارزهای مجازی

از سوی دیگر، ارزهای مجازی نیز وجود دارند که مانند ارزهای فیات برای تراکنش های مالی مورد استفاده قرار می گیرند، اما تفاوت های زیادی با هم دارند که برخی از آنها به شرح زیر است:

  • هیچ صورت حساب فیزیکی، اسکناس یا سکه ای در کار نیست و ارزهای مجازی فقط در کد کامپیوتری وجود دارند.
  • این ارز پول رسمی نیست، بنابراین توسط دولت صادر و پشتیبانی نمی شود.

ارز دیجیتال توسط هیچ سازمان یا مرجع قانونی کنترل نمی شود. با این حال، بسیاری از کشورها در تلاش برای وضع قوانینی با هدف تنظیم این بازار بزرگ تجاری هستند.

  • هیچ حمایتی برای مصرف کنندگان و سرمایه گذاران ارزهای مجازی وجود ندارد. به عنوان مثال، هنگامی که یک تراکنش ارز مجازی تکمیل می شود، هیچ معکوس وجود ندارد، به این معنی که نمی توان در مورد آن مانند هزینه های اشتباه کارت اعتباری یا برداشت های غیرمجاز از دستگاه خودپرداز بحث کرد.
  • تمامی تراکنش های این ارزها بین دو طرف در بستر بلاک چین بدون تعامل واسطه ها ، بدون دخالت بانک ها یا سایر واسطه ها انجام می شود. این سیستم بر این اساس است که تمامی کاربران شبکه بلاک چین به تمامی تراکنش های ارزهای دیجیتال دسترسی دارند که منجر به اعتماد آنها می شود.

اکثر ارزهای مجازی عرضه محدودی دارند. به عنوان مثال، شبکه بیت کوین به گونه ای طراحی شده است که تعداد کل تولیدات آن که 21 میلیون واحد است، به مرور زمان کاهش می یابد.

اکنون که تفاوت بین ارز فیات و ارز مجازی را می دانید، درک بهتری از دسته بندی رمز ارز ها خواهید داشت.

اما اکنون که موضوعات مرتبط با بلاک چین، ارزهای فیات و ارزهای مجازی رمزنگاری شده ظاهر شده است، بد نیست از ایده استخراج ارز دیجیتال پشتیبانی کنیم. به طور خلاصه، ماینینگ ارز دیجیتال به معنای تولید پول جدید از طریق افزودن بلوک های جدید به زنجیره بلاک چین با ابزارهای ویژه ای به نام ماینرها است.

کاربرد نمادهای ارز دیجیتال

بازارهای سهام ایالات متحده برای اولین بار در اواخر قرن 19 نمادهایی را به دارایی ها اختصاص دادند. چندین برنامه برای انتخاب و استفاده از نمادها ارائه شده است. اما در اینجا به دو کاربرد تیکر سمبل ها در بازار ارزهای دیجیتال اشاره می کنیم. توکن های ارز دیجیتال با اهداف زیر ایجاد می شوند:

تمایز بین ارزها با نام های مشابه

جلوگیری از کلاهبرداری با تولید و معرفی ارز های دیجیتال جعلی به جای ارز اصلی به دلیل نام مشابه.

هر یک از این برنامه ها در زیر توضیح داده شده است.

تشخیص ارز های دیجیتال از یکدیگر

یکی از دلایل مهم استفاده از نمادها و نشانه های ارزهای دیجیتال، تشخیص و تمایز یک ارز از دیگری است. به عنوان مثال، بیت کوین و بیت کوین کش نام بسیار مشابهی دارند و چیزی که انها را متمایز می کند نمادشان است. ارز بیت کوین با نماد BTC و ارز دیجیتال بیت کوین کش با تیکر BCH شناخته می شود.

شناسایی ارز واقعی از تقلبی

یکی دیگر از دلایل توجه به تیکر سمبل ها، جلوگیری از اسپم و کلاهبرداری است. ارزهای دیجیتال می توانند عناوینی کاملا مشابه یا مقداری متفاوت با یکدیگر داشته باشند، اما هرگز امکان ندارد نماد هر دو ارز یکسان باشد.

کلام پایانی

اگر قصد دارید در ارزهای دیجیتال سرمایه گذاری کنید، تمام یا بخشی از سرمایه خود را از دست رفته فرض کنید، زیرا همانطور که قبلا ذکر شد، ارزهای رمزپایه به دلیل نوسان قیمت بسیار بالا در مدت زمان کوتاه، بازاری پر ریسک هستند.

این عبارات مانع از ورود شما به بازار ارزهای دیجیتال نمی شود، اما توصیه می کنیم در صورت تجهیز به دانش مالی و داشتن برنامه ای مشخص برای مدیریت سرمایه، مطمئناً شیرینی سود حاصل از معاملات این بازار را تجربه خواهید کرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *